De laatstejaarsleerlingen uit Latijn-wiskunde en Latijn-talen presenteerden in hun mooiste kostuum of kleedje hun eindwerken voor juryleden mevrn. Van den Brande en Menschaert. Ze werden door mevr. Van den Brande, leerkracht Latijn, vakinhoudelijk beoordeeld en mevr. Menschaert, leerkracht Nederlands, liet de presentatie meetellen als mondeling examen voor haar vak Nederlands.

De leerlingen kozen voor zeer diverse onderwerpen en maakten een schriftelijk werk dat gebaseerd was op heel wat opzoekwerk. Hun presentaties voor klas- en leeftijdsgenoten werden natuurlijk ook ondersteund door een flitsende powerpoint.De lijst van gekozen onderwerpen is enorm gevarieerd binnen het ‘Romeins/ Latijnse thema’:

– Vrouwelijke auteurs in de oudheid
– Het dagelijks leven in Pompeii
– Romeinse architectuur
– Het Romeinse leger
– Kledij en make-up van Romeinse dames
– Romeinse astrologi
– Geneeskunde in het oude Rome

Door op de onderstaande foto te klikken kan je enkele foto’s bekijken van de presentatie van Roya Moradi Sabzevar en Femke De Boeck die kozen voor het interessante thema: ‘Geneeskunde in het oude Rome’.