Onze school vindt het heel belangrijk dat iedereen zichzelf en gelukkig kan zijn. We omarmen diversiteit en riepen dan ook alle leerlingen op om in het paars naar school te komen op 17 mei, de internationale dag tegen homo- en transfobie.  De kleur paars komt uit de regenboogvlag en symboliseert de kracht en moed die nodig zijn te zijn wie je bent en om op te komen voor jezelf. Door op 17 mei de kleur paars te dragen, toon je dat iedereen zichzelf mag zijn en erbij hoort. De primaire doelstelling is het verhogen van het gevoel van veiligheid voor LGBT+ jongeren in de klas.

Op maandag kregen wij ook al bezoek van de verschillende organisaties die onze jongeren kwamen sensibiliseren. JAC Geraardsbergen, de dienst ‘samenleving’ van de Stad Geraardsbergen, de Giesbaargse Jeugd en Saamo kwam tijdens de middagspeeltijd informatie geven over dit belangrijke thema.

Onze school zet ook via zijn GOK-werking in op ‘diversiteit’ en hoopt dat deze dag verder mag bijdragen aan de goede sfeer op onze school.