Van 18 augustus 2023 tot en met 31 augustus 2023 kunnen leerlingen uit het eerste tot en met het derde secundair op de campus van het GO! atheneum Geraardsbergen een kosteloze zomerschool volgen! Tijdens deze zomerschool zullen onderwijsactiviteiten met een focus op Nederlands, wiskunde en Frans gecombineerd worden met sport, spel en interessante workshops. Een ideale en plezante voorbereiding op het nieuwe schooljaar die leerachterstand zal beperken en die helpt bij het opsporen en remediëren van leerverlies tijdens de zomer. In de namiddag zal er steeds tijd worden gemaakt voor ontspanning, sport en interessante workshops.

Mevr. Venneman, stagecoördinator op het GO! atheneum Geraardsbergen, geeft graag een woordje uitleg: “Het belang van een zomerschool is het behalen van leerwinst en onderzoek toont ook aan dat het een positief effect heeft op het welbevinden van een leerling. We oefenen niet alleen de ‘vergeten’ kennis maar het geeft de leerling ook meer zelfvertrouwen, stimuleert de sociale vaardigheden en traint de schoolse vaardigheden. We kozen specifiek voor de vakken Nederlands, Frans en wiskunde omdat we daar vaak ‘zomerverlies’ opmerken.”

Mevr. Sonny Van den Stockt, waarnemend directeur op het GO! atheneum Geraardsbergen, vult enthousiast aan: “Het aanbod is gratis voor de leerlingen en we richten ons op de leerlingen van het eerste tot en met het derde jaar secundair onderwijs. Gedurende tien dagen gaan we ons in de voormiddag focussen op educatie en in de namiddag is er tijd voor sport en ontspanning. Een ideale voorbereiding op het nieuwe schooljaar en het wordt ook heel leuk want we krijgen ook hulp van onze externe partners GO! scholengroep 20, stad Geraardsbergen, Huis van het Kind, Kip van Troje, Fablab, de bibliotheek en vele andere vrijetijdsaanbieders uit de streek.”

Dhr. Kris Van den Stockt, directeur van Middenschool Geraardsbergen: “Leerlingen die geïnteresseerd zijn kunnen zich inschrijven via de QR-code die je op onze flyer kan terugvinden of via de volgende link https://forms.gle/UcPV3GvgzMrbpeMv5

Het GO! atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op laagdrempelig en gedifferentieerd onderwijs dat het beste van iedere leerling naar boven brengt.