Atheneum maakt werk van meer vergroening en vergaart ecologisch project ‘Learning Leaves’ 

De werkgroep ‘ecologie en groen op school’ is verheugd, omdat onze school de komende twee jaren intensief werk zal kunnen maken van de verdere vergroening en ontharding van de bodem op het schooldomein, mede dankzij het binnenhalen van het project ‘Learning Leaves’.

Directeur Isabelle Janssens is geflatteerd door dit mooie project: ‘Meer dan 240 scholen stelden zich kandidaat voor de projectoproep ‘Natuur in je school’. 167 scholen kregen goed nieuws in de bus, nadat ze werden geselecteerd op basis van een sterk dossier. Ook onze school behoort tot de gelukkigen en dat kunnen we voor een open campus als de onze alleen maar hard toejuichen. Met behulp van Urban Forests zijn we deze ecologische droom al gestart met de aanplanting van een klein bos op onze campus. Wij willen onze leerlingen immers ook stimuleren tot duurzaam denken en doen. Bijvoorbeeld door energie te besparen, afval te verminderen of het schooldomein te vergroenen.’

Directeur Sonny Van den Stockt kijkt vooruit: ‘Onze leerlingen en leerkrachten hebben een groene campus in functie van welbevinden, buitenklassen en biotopen hoog op de agenda gezet. Wij vinden betrokkenheid en leren in een natuurlijke omgeving heel belangrijk. Die groene long komt eraan. Het project ‘Learning Leaves’ wordt (mede)gefinancierd door het departement Omgeving van de Vlaamse overheid en zal onze school nog aangenamer maken.’Het GO! atheneum Geraardsbergen kijkt enthousiast vooruit naar de ecologische evoluties en vorderingen in 2024.
Als je meer informatie wil over dit project, kan je mailen naar: isabelle.janssens@ka-geraardsbergen.be.