agora.

In de Agora-klassen wordt er vakoverschrijdend gewerkt.
De leerlingen bepalen zelf wat, wanneer en hoe lang ze aan
een bepaald vak werken. Ze maken een eigen weekplanning en werken zelfstandig op chromebooks aan hun taken.

deltaklas.

Met de Deltaklas biedt het GO! Atheneum Geraardsbergen een flexibel leertraject aan voor cognitief sterke leerlingen die meer uitdaging wensen. Omdat wij een school willen zijn waar elke leerling graag en goed leert, willen wij ook voor deze doelgroep kwaliteitsvol onderwijs aanbieden met oog voor hun welbevinden.

duaal leren.

Dat is school en werkvloer combineren!

Jongeren die in het project stappen combineren theorielessen met praktijk en ervaring op de werkvloer. Het geheel is een perfecte mix om de kansen van pasafgestudeerden op de arbeidsmarkt te vergroten en de leerlingen verdienen al een centje. Gezien het succes, wordt Duaal leren in meerdere richtingen ingericht.

maatschappelijke veiligheid.

Op onze school kan je een 7de Se-n-Se-jaar volgen (TSO: Integrale veiligheid of BSO: Veiligheidsberoepen). Geboren om alles in goede banen te leiden en te zorgen voor de veiligheid binnen onze maatschappij? Deze opleiding is sterk praktijkgericht en stoomt jongeren klaar voor de arbeidsmarkt aan de hand van stages.

Werkzekerheid gegarandeerd! Je wordt voorbereid op de job van brandweerman of brandweervrouw, bewakingsagent(e), douanier, een job bij ‘Defensie’ of als politieagent(e).

defensie en veiligheid.

Als enige school in de wijde omgeving mogen we deze unieke studierichting aanbieden in de derde graad ‘dubbele finaliteit’.

Een opleiding met veel toekomstmogelijkheden want binnen het onderdeel defensie krijg je een kennismaking met de landcomponent, de luchtcomponent, de marinecomponent en de medische component die verbonden zijn aan Defensie. Binnen het onderdeel veiligheid kan je proeven van onze expertise uit de sectoren bewaking, politie,
brandweer en penitentiaire bewaking.

internationale uitwisselingen en buitenlandse stages

Onze school streeft ernaar om geïnformeerde en kritische wereldburgers te laten afstuderen die verder kijken dan de lokale kerktoren en zich bewust zijn van de mondiale uitdagingen van de toekomst.

Via verschillende internationale projecten worden ideeën, ervaringen en visies uitgewisseld. Onze school heeft een enorm groot engagement binnen de ErasmusPlus-werking en is dan ook heel fier op de vele plezante en leerrijke internationale projecten en uitwisselingen.

praktijkonderwijs in een hypermoderne omgeving

Op onze school hebben richtingen binnen 3 onderwijsvormen (Arbeidsmarktfinaliteit, Dubbele finaliteit en Doorstroomfinaliteit) en binnen 4 boeiende interessedomeinen.

Binnen de Arbeidsmarktfinaliteit en de Dubbele finaliteit hebben we zeer mooie praktijkrichtingen die je klaarstomen om een echte vakman te worden. Deze interessante beroepen leer je in een moderne setting en met het modernste werkmateriaal.

in de kijker: toerisme

Zuid-Oost-Vlaanderen kenmerkt zich door de vele pittoreske dorpen en toeristische trekpleisters. Deze studierichting is uniek in onze streek en speelt zeer goed in op de werkgelegenheid in de Denderstreek.

De toeristische sector vraagt polyvalente,
flexibele mensen met een brede kijk op de
wereld, een uitgebreide talenkennis,
communicatieve vaardigheden en een
grote zelfstandigheid.
Je krijgt veel talen, cultuur en ook een
sterke basis van economie.

moderne infrastructuur en splinternieuwe leer- en leefomgeving

Onze school strekt zich uit over een groot gebied en herbergt een moderne campus die focust op groene en energiebesparende maatregelen. Innovatie en klimaat gaan duidelijk samen op het atheneum Geraardsbergen.

Al enkele jaren bouwen wij aan onze school van de toekomst. We hebben een nieuwe overkapping van de speelplaats, een mooie omvangrijke sporthal ‘De Matte’, innovatieve en uitdagende praktijkruimtes en sinds 2023 ook een volledig nieuw innovatief hoofdgebouw dat werd gebouwd voor modern en uitdagend onderwijs.