Focus op kunst: artistieke projecten op het atheneum

Bekijk hier een fotoverslag van enkele artistieke projecten die op het GO! atheneum Geraardsbergen werden georganiseerd. Leerkracht Plastische Opvoeding mevr. Niemegeers blikt terug op het bezoek aan de fototentoonstelling ‘New Capital’ in Waregem en vertelt fier over de eigen tentoonstelling die leerlingen hebben opgesteld op school.

Mevr. Niemegeers: “Met de leerlingen die zich engageren voor kunst op school bezochten wij in de voormiddag de tentoonstelling van Nick Hannes,”New Capital”, in Waregem. Nick Hannes is een fotojournalist en documentairefotograaf uit België, gespecialiseerd in globalisatie, urbanisatie en migratie. Hij won de Magnum Photography Award – Documentary – en in 2023 de World Press Photo Award in de categorie Series Africa.”

Mevr. Niemegeers: “Nick Hannes richtte voor de reeks “New Capital” zijn blik en zijn lens op zes hoofdsteden die uit het niets werden opgebouwd. Hij bezocht de nieuwe hoofdsteden op drie verschillende continenten en onze leerlingen waren enorm onder de indruk van deze mooie tentoonstelling. Een echte meerwaarde voor de kunstliefhebbers op onze school.Er werd daar ook een workshop bijgewoond en de leerlingen werkten daar rond de thema’s fotografie, architectuur, duurzaamheid en sociale interactie.”

Na de uitstap keerden de leerlingen terug naar de school om zelf een tentoonstelling op te zetten. In de tentoonstelling werden zowel vele werken van leerlingen opgenomen als werken van oud-leerlingen, personeelsleden en oud-personeelsleden. Deze tentoonstelling was te bewonderen op de Opencampusdag op zaterdag 23 maart.

KLIK OP DE ONDERSTAANDE FOTO OM HET FOTOVERSLAG TE BEKIJKEN.