Fotoverslag: boeiende Erasmus+uitwisseling naar Ploiești (Roemenië) voor leerlingen 5ECW

Onder begeleiding van Wouter de Geus en Maaike Batselier vertrokken vijf leerlingen uit het vijfde jaar ECW op Erasmus+ naar het Roemeense Ploiești. Een hele week waren ze te gast bij onze Roemeense partnerschool SFÂNTA VINERI PLOIEȘTI. Alle participanten uit de deelnemende landen werkten er samen rond het thema ‘Dreamocracy’ en verkenden de mooie streek rond Boekarest en Prahova.

Maaike Batselier kijkt tevreden terug op deze leerrijke uitwisseling: “De studenten waren bijzonder gemotiveerd voor deze onderneming en gingen vol overgave aan de slag rond ‘Dreamocracy’, dat focust op democratie, dromen en mensenrechten. Ze richtten zelf een fictieve politieke partij op en schreven een heus partijprogramma uit. 

Wouter de Geus genoot ook met volle teugen: “Op woensdag bezochten we het kasteel Peleş, gebouwd tussen 1875 en 1883, dat zich in Sinaia bevindt. Daarna trokken we naar de prachtige stad Brasov, een middeleeuwse parel in het hart van Roemenië. Er was een mooi evenwicht tussen ontspanning en cultuur. Het indrukwekkende en extreem grote parlement deed alle monden openvallen. Tijdens de laatste avond werkt er met alle partnerscholen teruggeblikt op deze geweldige vorm van transnationaal leren en samenwerken. Onze groep werd heel hecht en we realiseerden ons ook wel dat België een enorm vooruitstrevend land is met veel faciliteiten en opportuniteiten.”

Het atheneum blijft sterk inzetten op internationalisering en samenwerkingspartnerschappen met organisaties uit andere landen om innovatieve uitwisselingen uit te voeren en zo heel wat leerkansen te scheppen voor leerlingen én leerkrachten.

Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze toffe reis!