Fotoverslag: Toffe teambuilding van ‘De Conflixers van het atheneum’

Lore Ost, leerling uit 4 Grieks – Latijn, schreef onderstaand tekstje over de plezante teambuilding van De Conflixers van het atheneum. Door op de onderstaande foto te klikken kan je een uitgebreid fotoverslag bekijken van deze amusante teambuilding!

Lore Ost: “Op vrijdag 19 januari trok een delegatie van 7 leerlingen van onze conflixers samen met mevr. Van de Veire naar het Vlaams parlement. Hier vond de dag van de conflixers plaats, georganiseerd door de Vlaamse scholierenkoepel. Deze dag bood ons de mogelijkheid om bij te leren aan de hand van verschillende workshops en ideeën uit te wisselen met andere scholen. In de namiddag verdeelden we ons onder de workshops waaronder ‘Een goed gesprek, hoe doe je dat?‘ en ‘Hoe reageren op haatspraak‘ Er hing een leuke sfeer tussen de (wel 200) leerlingen (van 32 scholen), iedereen was zeer enthousiast en vertrok vol motivatie terug naar huis!”

Lore Ost: “Een week later, vrijdag 26 januari, vond onze teambuilding plaats. Deze werd georganiseerd om de leden de kans te geven om elkaar beter te leren kennen, om zo beter te kunnen samenwerken gedurende het conflixers-traject. We startten eerst met een coaching die gegeven werd door Jan, een medewerker van de scholierenkoepel. Hij leerde ons de belangrijkste vaardigheden om een goede conflixer te zijn, van ‘de juiste luisterhouding‘ tot ‘hoe ga ik om met zeer ernstige problemen?‘. Na deze 4 uur-lange coaching begonnen we aan de teambuilding. We deden als groep allerlei opdrachten en eindigden in de avond met een heuse kooksessie. We werkten samen om zo een menu (van wel 4 gangen!) op tafel te krijgen. De sfeer zat er dik in en iedereen was alleen maar meer gemotiveerd om erin te vliegen.”