Fotoverslag: Zesdejaars ‘Defensie en veiligheid’ op militair kamp in Lombardsijde

Onze leerlingen uit het zesde jaar ‘Defensie en Veiligheid’ konden afgelopen week, onder begeleiding van de heren Van Der Haegen, Lor en Van der Bracht en mevrouwen Lowyck en Godart proeven van een leven als beroepsmilitair. Dit militair kamp is een traditie binnen de studierichting en telkens een van hoogtepunten van het schooljaar. De driedaagse ging dit jaar door in de ‘legerbasis Lombardsijde’, waar zij één nacht doorbrachten in tweepersoons tentjes en één nacht in militaire slaapzalen. 

Olivier Van der Bracht brengt enthousiast verslag uit: “De weergoden waren ons alvast goedgezind, wat de sfeer en het enthousiasme alleen maar ten goede kwam. De drukke planning werd gevuld met tactische oefeningen, oriëntatielopen, nachtwachten, morse code, verdedigings- en klautertechnieken, het bijwonen van een internationale CBRN-oefening in Koksijde en heel wat driloefeningen. Ook wat het eten betreft werden onze leerlingen op de proef gesteld. De helft van de tijd dienden ze te overleven met een noodrantsoen, een gevarieerd pakket van calorierijke voeding, waarbij ze zelf instonden voor het opwarmen van hun hoofdmaaltijden met een esbit-vuurtje. De kookskills van sommige leerlingen zorgde voor de nodige hilariteit.”

Dhr. Van der Bracht glundert: “Moe maar voldaan kunnen de leerlingen en de begeleiders terugblikken op een zeer geslaagd kamp. De leerlingen hebben het echt fantastisch gedaan en ze kregen zelf een speciale vermelding van de drilmeester voor hun geleverde prestaties.”


Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze boeiende driedaagse!