GO! atheneum Geraardsbergen houdt gevarieerde opencampusdag op zaterdag 23 maart 

Op zaterdag 23 maart zet het GO! atheneum Geraardsbergen de deuren open ter gelegenheid van de jaarlijkse opencampusdag. De school informeert er potentiële nieuwe leerlingen en hun ouders over het studieaanbod, de visie van de school, de schoolcultuur en de kernwaarden waarop de dagelijkse werking is geënt. 

Op infrastructureel vlak onderging de campus de voorbije jaren een ware gedaanteverandering met de verbouwing van blok B en A, waarvan het laatste deel in januari in gebruik werd genomen. Een bijkomende troef om tegemoet te komen aan de eisen van kwaliteitsvol onderwijs in de 21ste eeuw.

Het GO! atheneum Geraardsbergen bereidt leerlingen voor op vervolgstudies of de arbeidsmarkt en biedt een brede waaier van diverse studierichtingen aan binnen de doorstroom-, dubbele of arbeidsmarktfinaliteit. Een divers studieaanbod zorgt ook voor een verscheidenheid aan activiteiten tijdens de open dag. De school organiseert workshops houtbewerking, mechanica, schilderen, kinderzorg, Latijn, STEM, sport en VR-integratie, rondleidingen op maat, infosessies over het studieaanbod en een jobbeurs voor kandidaten die een start of een overstap naar het onderwijs ambiëren.

De school groeit nog van jaar tot jaar en maakt binnen het aanbod van kwaliteitsvol onderwijs van welbevinden één van haar strategische pijlers. In een maatschappij waarin de diversiteit steeds verder toeneemt, is het evenzeer belangrijk dat leerlingen ook buiten de schoolmuren kunnen leren en unieke ervaringen opdoen. Op het vlak van internationalisering binnen Erasmus+ heeft de school intussen een bepaalde faam verworven. Ook dit jaar trekken heel wat leerlingen naar alle uithoeken van Europa en zelfs tot in Gambia i.k.v. unieke en leerrijke stages binnen hun studiegebied.
Binnen de unieke studierichtingen ‘Defensie en veiligheid’ en ’Maatschappelijke veiligheid’ zijn er infostanden en infomomenten over het studiegebied in het algemeen en de inhouden m.b.t. ‘politie’ in het bijzonder.

Deze gevarieerde open dag wordt afgesloten met een reünieavond voor oud-leerlingen. Sympathisanten en geïnteresseerden die graag een VIP-rondleiding willen, kunnen hierop intekenen via de website van de school.