Laatstejaars beëindigen week, die in het teken van vervolgstudies en arbeidsmarkt stond, met een bezoek aan de SID-in beurs

Het GO! atheneum Geraardsbergen zet hard in op het juist (her)oriënteren van de leerlingen. Laatstejaars die eind juni afstuderen worden voorbereid op de belangrijke keuze(s) die ze moeten maken na het secundair onderwijs. De school geeft de leerlingen heel wat informatie en begeleidt hen naar een passende vervolgstudie of een mooie job op de arbeidsmarkt.

De school zet via verschillende informatiesessies en persoonlijke oriëntatiegesprekken een ganse schoolloopbaan in op de ondersteuning van het keuzeproces. Deze week was er met het bezoek van externe loopbaanbegeleiders ook heel wat aandacht voor de rol van de VDAB en werd er via een netwerkspel gekeken naar de verschillende partnerorganisaties die je beroepsmatig kan tegenkomen.

Als afsluiter trokken de laatstejaarsleerlingen uit 6ASO en 6TSO naar de SID-in beurs in Gent. Als laatstejaars secundair onderwijs kan je op een studie-informatiedag (SID-in) kennismaken met een brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden. Wist je trouwens dat ook onze school daar staat te flyeren? Mevr. De Weghe en dhr. Van Vaerenbergh gaven er alle geïnteresseerden meer uitleg over onze mooie Se-N-Se-opleidingen Veiligheidsberoepen en Integrale Veiligheid.

Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van het bezoek aan de SID-in (Flanders Expo, Gent).