Leerlingen 6EI stellen groots industrieel transportsysteem voor

Het was een van de opvallendste trekpleisters van onze opencampusdag: het industrieel transportsysteem dat de leerlingen van het zesde jaar ‘Elektrische installaties’ bouwden in de werkplaats Elektriciteit.

Vakleerkracht dhr. Niels Govaert blikt tevreden terug op deze mooie realisatie: “We hebben het transportsyteem vananf nul opgebouwd. De leerlingen construeerden een industrieel proces aan de hand van motoren, perslucht en alles werd daarna geautomatiseerd. Ook praktisch gezien werd er voornamelijk met gerecycleerd materiaal gewerkt. In dit totaalproject konden de leerlingen de aangeleerde kennis van de voorbije jaren toepassen.” 

Robbe Debelder, zesdejaarsleerling Elektrische Installaties, is fier op het eindresultaat: “Ik vond het een zeer leuke en gevarieerde oefening want eigenlijk waren het vijf deelprojecten die met elkaar verweven waren. Zelf heb ik bijvoorbeeld de geautomatiseerde noodstop geïnstalleerd en daar ben ik best fier op. Later wil ik graag leerkracht ‘Elektriciteit’ worden en dan wil ik zeker en vast ook zo’n mooie projecten met mijn klassen uitwerken.”