Leerlingen ‘Defensie en veiligheid’ mogen figureren op belangrijke militaire oefening Storm Tide 2024

“Onze leerlingen uit het vijfde en zesde jaar Defensie & Veiligheid kregen vorige week de ongelooflijke opportuniteit om als figurant deel te nemen aan operatie Storm Tide 2024. Dat is een grootschalige militaire oefening van Defensie die doorgaat in zowel binnen- als buitenland en waaraan soldaten van de Land-, Lucht- en Medische Componenten deelnemen. Heel wat burgers werden over de weg of over het water geëvacueerd en vervolgens met A400M-transportvliegtuigen overgebracht naar Châlons-Vatry in Noord-Frankrijk. Ongeveer 600 leerlingen, waarvan 80 leerlingen van het GO! atheneum Geraardsbergen, van de opleiding ‘Defensie en Veiligheid’ uit heel België namen deel aan de oefening als fictieve evacués.”vertelt leerkracht bewaking/veiligheidstechnieken mevr. Jille Godart.

“Het werd een mooie dag en een buitengewone ervaring voor onze jongeren, we konden zelf meevliegen met een transportvliegtuig. Zo’n 900 militairen van de Land-, de Lucht- en de Medische Component namen deel aan de grote oefening Storm Tide in België en Frankrijk. Onder leiding van het Special Operations Regiment oefenen ze het evacueren van landgenoten uit een crisisgebied, in nauwe samenwerking met de FOD Buitenlandse Zaken en internationale partners.”vertelt Cursuscoördinator Maatschappelijke Veiligheid dhr. Stefaan Van Vaerenbergh.

“Bedankt aan onze leerlingen voor hun fantastische inzet tijdens deze boeiende tweedaagse en bedankt aan werkgever en partner Defensie voor deze unieke buitenkans. We zijn heel fier op onze unieke studierichtingen Defensie en veiligheid en Maatschappelijke veiligheid en op de goede band die we daar hebben opgebouwd met al onze externe experten en partners binnen de sectoren defensie, bewaking, brandweer, politie en hulpverlening. Leerlingen die ook geïnteresseerd zijn in deze studierichting kunnen steeds meer informatie terugvinden op onze website.”besluit directeur mevr. Van den Stockt opgetogen. Klik op de onderstaande foto om meer fotomateriaal te bekijken!