Leerlingen ‘Engineering’ verdedigen titel in technologiewedstrijd ‘B-photonics cup’

De zesdejaars van het keuzevak ‘Engineering’ nemen ook dit jaar deel aan de B-Photonics Cup en hebben grote schoenen te vullen, want onze school won deze belangrijke technologiewedstrijd vorig jaar op overtuigende wijze. Deze wedstrijd is een organisatie van de VUB in samenwerking met ColruytGroup Technics en leerlingen van de derde graad secundair onderwijs worden uitgedaagd om een ‘gadget van de toekomst’ te ontwikkelen met een klemtoon op de sleutelrol van fotonica in diverse toepassingen.

Leerkracht Franki Van Neyghem is enorm gemotiveerd voor deze nieuwe uitdaging: ‘Ik ben gestart met een gesprek waarin ik peilde naar de bereidheid tot deelname van mijn leerlingen. Ik wou hen niet zomaar inschrijven op basis van eerdere ervaringen, maar wilde hen echt vanaf aanvang betrekken bij dit project. Ze engageerden zich meteen en willen samen de wereld van fotonica en technologie ontdekken. We krijgen een onderzoeksvraag over een realistisch probleem voorgeschoteld en gaan fotonica, de wetenschap van licht, gebruiken om een tof gadget te ontwikkelen. Ter voorbereiding trok ik met de leerlingen naar de campus van de VUB in Etterbeek, waar we deelnamen aan enkele interessante workshops rond wetenschappelijke thema’s.
‘s Namiddags werd het concept fotonica haarfijn uitgelegd en werden we geïnformeerd over het wedstrijdreglement. We hopen het natuurlijk even goed te doen als vorig jaar of onze prestatie zelfs nog te overtreffen, maar willen in de eerste plaats een mooi concept uitwerken, waarbij samenwerking en nieuwe inzichten verwerven door out of the box te denken cruciaal zal zijn.’

GO! atheneum Geraardsbergen wenst de deelnemers alvast alle succes toe en blijft inzetten op deelnames aan extrascolaire opdrachten die een meerwaarde vormen voor de leerlingen.