Spaanse studenten bereiden mattentaarten tijdens Erasmus+-uitwisseling

Gedurende acht dagen bezocht een Spaanse delegatie van de secundaire school Goierri Esklola uit Ordiza (Baskenland) het GO! atheneum Geraardsbergen.

Coördinator internationalisering Gunther De Geeter heeft het over een boeiende samenwerking: “In november bezochten de leerlingen van 5 Humane wetenschappen al de Spaanse school en de voorbije week ontvingen wij hun delegatie. Er stonden heel wat boeiende workshops op het programma en er ging ook veel aandacht naar de typisch Belgische cultuur. Onze leerlingen leidden hun Spaanse leeftijdsgenoten rond in Brugge, waar ze o.a. het Historium bezochten. Ook Gent en het Gravensteen mochten uiteraard niet in het programma ontbreken, en we lieten onze bezoekers ook kennis maken met de niet geringe troeven van onze Oudenbergstad: M, M en M. Muur, mattentaarten en Manneken Pis.”

Gunther De Geeter benadrukt de goede verstandhouding tussen de deelnemers aan dit Erasmus+-project. “Ik constateerde dat onze leerlingen zich uitstekend van hun gidsende taak kweten. Ze namen onze buitenlandse gasten op sleeptouw en gidsten hen door onze mooie stad. Uiteraard kon een kennismaking met de mattentaart, het lokale product bij uitstek, niet ontbreken. Het was dan ook een geweldige ervaring voor onze Spaanse bezoekers om zelf met het mattentaartenrecept aan de slag te gaan.”

Het GO! atheneum Geraardsbergen blikt tevreden terug op een fantastische week en blijft sterk inzetten op internationalisering en samenwerking met andere scholen. Door op de onderstaande foto te klikken kan je heel wat fotomateriaal bekijken van deze boeiende uitwisseling.