Twintig atheneumleerlingen trekken naar Söderköping (Zweden) voor een Erasmus+ervaring rond Environmental Awareness

Tijdens deze paasvakantie blikken we graag eens terug op het bezoek van 10 leerlingen uit 3 doorstroom en 10 leerlingen uit 5 doorstroom aan het Zweedse dorpje Söderköping. In het kader van een boeiende Erasmus+uitwisseling rond het thema Environmental Awareness werkten deze leerlingen daar aan thema’s zoals culturele integratie, kritisch denken, teambuildingsactiviteiten, zelfstandigheid en uiteraard werd de talenkennis gestimuleerd.

Onze leerlingen werden in Zweden ontvangen door twee scholen: de Ramunderskolan en Nyströmska. De leerlingen sliepen bij gastgezinnen en konden op deze manier het echte dagelijkse leven in Zweden leren kennen. Naast het uitwerken van speciale Erasmus+projecten werden er ook lessen in de scholen bijgewoond. Uiteraard was er ook veel aandacht voor de typische Zweedse cultuur, natuur, architectuur en stonden er amusante toeristische uitstappen op het programma.

De leerlingen hebben rond deze studiereis een eigen website gecreëerd! Daar kunnen jullie alle avonturen herbeleven en foto’s herbekijken: https://sites.google.com/leerkracht.sgr20.be/destination-sweden/home

Neem zeker een kijkje op hun website voor meer informatie!