deltaklas.

Met de Deltaklas biedt het GO! Atheneum Geraardsbergen een flexibel leertraject aan voor cognitief sterke leerlingen die meer uitdaging wensen. Omdat wij een school willen zijn waar elke leerling graag en goed leert, willen wij ook voor deze doelgroep kwaliteitsvol onderwijs aanbieden met oog voor hun welbevinden.

Het symbool Δ staat voor de Griekse letter delta en betekent ‘het verschil’. Met de Deltaklas wil het ‘KA’ inspelen op de individuele noden van hoog- en meerbegaafde leerlingen die in het reguliere onderwijs soms op hun honger blijven zitten. Wij willen voor hen het verschil maken door uitdagend onderwijs aan te bieden met ontwikkelingsgelijken in een verrijkingsklas.

De Vlaamse overheid lanceerde een projectoproep voor scholen omtrent hoogbegaafde
kinderen. Het GO! Atheneum Geraardsbergen overtuigde met hun Deltaproject en zal als
voorbeeld- en ankerschool fungeren. Hierdoor kunnen we onze kennis en ervaring omtrent
de begeleiding van hoogbegaafde leerlingen ook overbrengen aan andere scholen.

2de graad: een deel van de basisvorming uit de richting Wetenschappen wordt versneld
aangeboden, zodat er tijd vrijkomt om bepaalde leerstof verder uit te diepen in vrij te kiezen
projecten. De leerlingen krijgen de mogelijkheid om andere vakken op te nemen die normaal niet
tot de studierichting behoren, zodat ze hun kennis en vaardigheden kunnen verbreden.

3de graad: MOOC staat voor Massive Open Online Course. De leerlingen zullen lessen van universiteiten over de hele wereld (o.a. Harvard University en MIT) kunnen volgen over onderwerpen waarin ze zelf geïnteresseerd zijn. Wekelijks bekijken ze onder begeleiding van een leerkracht de online lessen en maken ze de bijhorende taken. Op het einde van elke MOOC volgt een examen, waarna de leerling een certificaat ontvangt.


Voor meer informatie kan u Suleika Van Crombrugghe (hoogbegaafdheidscoördinator) contacteren via suleika.vancrombrugghe@ka-geraardsbergen.be of via 054 43 34 40.