Anatomie d’une chute @ Cinema Focus

Mevr. Natascha Derwael ging onlangs in het kader van de lessen Frans samen met haar leerlingen naar Cinema Focus.

Op het programma stond de Franse film Anatomie d’une chute van Justine Triet. Anatomie d’une chute is het verhaal van Sandra, Samuel en hun 11-jarige slechtziende zoon, Daniel, die al een jaar ver weg van alles in de bergen leven. Wanneer Samuel dood wordt aangetroffen aan de voet van hun chalet, wordt Sandra al snel hoofdverdachte. Daniel woont het proces van zijn moeder bij waarbij het leven van het gezin grondig onder de loep wordt genomen. Naast een Gouden Palm (én een ‘Palme Dog’ voor de Border Collie Messi) heeft de film ondertussen nog heel wat prijzen in de wacht gesleept: o.a. zes Cesars en een Oscar voor beste originele scenario.

Na afloop van de film waren de reacties zeer positief ondanks het feit dat de film misschien voor sommigen net iets te lang was (2.30 u.!). 

Marco Bellemans & Mona Peters (4HUW): ”We vonden de film erg interessant. Het was goed om meer in detail te zien hoe zo’n rechtszaak verloopt. De film had misschien een half uur korter gekund, maar het was nog steeds fascinerend. Na de film waren we erg benieuwd naar wat er echt gebeurd was, maar daar kwamen we niet achter door het open einde, waardoor de film lang in ons hoofd bleef hangen. We vonden het ook leuk dat de film zich deels in het Engels afspeelde en ook in de rechtszaal. Dus, voor diegenen die de film nog gaan kijken: bereid je voor op een spannend verhaal met veel emotie!”

Yalenka Van der Geyten & Roos Van Der Burgt (6HW): “We vonden dat de dialoog één van de sterkste punten van de film was. Vooral tijdens de scènes waarin Sandra en Samuel ruzie hadden, was de spanning voelbaar op het scherm.
Foto: © Mona Peters (4HUW)