Atheneum Geraardsbergen ontvangt Erasmus+-partners uit het Zweedse stadje Söderköping

Joke Reubens, leerkracht Engels en lid van de werkgroep Internationalisering, vertelt enthousiast over het bezoek van de Zweedse delegatie binnen het Erasmus+-uitwisselingsproject. “Deze week zijn onze Zweedse partners uit de Ramunderskolan en Nyströmska te gast. Beide scholen liggen in het stadje Söderköping, op een 2,5 uur rijden van de hoofdstad Stockholm.”

Mevr. Reubens: “Tien leerlingen uit het derde jaar en tien leerlingen uit het vijfde jaar doorstroom zijn deze week gastgezin voor een Zweedse student.De uitwisseling kadert in het thema Ecology and Sustainability waardoor de week gevuld is met workshops en/of uitstappen rond dit thema, evenals enkele culturele uitstappen.”

Mevr. Reubens: “Maandag ging onze internationale groep richting Gent voor een bezoek aan Aquafin en een wandeling door het stadscentrum. Op dinsdag stond Brussel op het programma met een bezoek aan de Europese Commissie en een actionbound wandeling door onze hoofdstad. Woensdag bleven we in Geraardsbergen, waar beide groepen in de voormiddag een aparte themagerichte workshop volgden. De derdejaarsleerlingen speelden het ‘Save the Planet’-klimaatspel terwijl de vijfdejaars hun eigen stad aanpakten, zodat die de emissienorm zou halen. De vijfdejaars sloten de dag af met een kookworkshop waarin balletjes in tomatensaus met puree op het menu stonden. Op donderdag trekken we nog naar Brugge voor een bezoek aan het Historium en aan brouwerij de Halve Maan. Vrijdag verwacht de Helix ons in de voormiddag en in de namiddag bakken de derdejaarsleerlingen mattentaarten, terwijl de vijfdejaars hun creatieve ziel de vrije loop laten in een workshop totebag decoreren met recyclagemateriaal.” 


De sfeer zit duidelijk goed en het GO! atheneum Geraardsbergen is heel blij met de positieve reacties van de Zweedse leerlingen en begeleiders. De school blijft inzetten op Erasmus+-uitwisselingen en gelooft dat deze internationale samenwerkingen zorgen voor geëngageerde en kritische wereldburgers op de campus van de Papiermolenstraat.