Jonge wetenschapsleerlingen volgen boeiende workshops aan de faculteit Chemie van de UGent

Onder begeleiding van mevr. Kim De Quick, leerkracht wetenschappen, trokken de leerlingen van het vijfde jaar ‘Biotechnologische wetenschappen’ en het zesde jaar ‘Techniek-Wetenschappen’ naar de faculteit Chemie van de UGent voor een ganse dag vol boeiende en originele workshops.

Mevr. Kim De Quick blikt tevreden terug op de inspirerende dag in Gent: “Mijn collega mevr. De Clercq bemachtigde voor de leerlingen van 6TWe en 5BTW enkele felbegeerde plaatsjes voor workshops aan de faculteit Chemie van de UGent. In de voormiddag bestudeerden we de werking van enzymen en produceerden de leerlingen polymeren. Om af te sluiten kregen we een intrigerende demonstratie hoe olifantentandpasta werd vervaardigd.”

Kim de Quick genoot van de diverse invalshoeken van de workshops: “Na de middag gingen de jonge wetenschappers aan het werk rond peptiden en het gebruik van hydrogels. De leerlingen kregen eerst een uitleg rond de werking van peptiden bij de vorming van hydrogels, zoals in lenzen. Deze onderzoeksgroep hoopt hydrogels te maken om als medicatie met verlengde afgifte te gebruiken, zoals bijvoorbeeld insuline,… Na een korte rondleiding in de labo’s van de onderzoeksgroep ‘Organische en Macromoleculaire chemie’ konden de leerlingen zelf aan de slag om hydrogels te creëren.”

Het GO! atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op het bijwonen van interessante externe wetenschapsprojecten en hoopt dat de jongeren een goed beeld krijgen van al het wetenschappelijk onderzoek dat gebeurt binnen de Belgische universiteiten. Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te zien van deze interessante uitstap.