Boeiende uitstap voor STEAM-leerlingen naar het MAS in Antwerpen

De leerlingen van de tweede graad met de keuzeoptie ‘STEAM’ bezochten het MAS, het Museum Aan de Stroom in Antwerpen. Wetenschap, techniek en kunst komen in het keuzevak ‘STEAM’ bij elkaar en ook tijdens deze boeiende uitstap naar Antwerpen werd op alle facetten gefocust.

Begeleider en leerkracht STEAM Bart Grijseels kijkt positief terug op deze leerrijke dag: “In de voormiddag bezochten we samen met de leerlingen de expositie Vracht, die hen meeneemt in de kleurrijke geschiedenis van de zeevaart en de wereldhandel. De leerlingen kregen antwoorden op heel wat vragen! Waar liggen de vroegste wortels van de havenstad Antwerpen? Welke vrachten gaan sinds eeuwen de stad in en uit? Wat vervoeren de containerschepen die vandaag de dokken aandoen?”

Bart Grijseels vertelt enthousiast verder: “In de namiddag namen de leerlingen deel aan een LEGOworkshop in de havenstudio. Tijdens deze workshop automatiseerden de jongeren een containerterminal uit legoblokjes. Elk team van twee kreeg een eigen uitdaging! Een containerschip lossen met een havenkraan, de containers op de terminal verplaatsen met een straddle carrier of een trein afleiden met een reach stacker. De robots, die de leerlingen zelf aanstuurden met het programmeerplatform LEGO® Education, brengen zo het containerverhaal in beeld.”

Klik op de onderstaande foto om een leuk fotoverslag te bekijken!