Leerlingen atheneum Geraardsbergen stoten door naar volgende ronde in verschillende Olympiades (Nederlands, Wiskunde, Fysica en Biologie)

Het GO! atheneum Geraardsbergen is heel fier dat er heel wat leerlingen doorstoten naar de volgende ronde van de verschillende Olympiades. Vakleerkrachten en de school dagen de leerlingen ieder jaar vrijblijvend uit om deel te nemen aan de verschillende Olympiades, die over heel Vlaanderen via een proef kijken wie zich tot ‘Vlaams kampioen’ in een bepaald studiedomein kan kronen.

Bartel François, Pedagogisch coördinator – talenbeleid en aanvangsbegeleiding, is heel fier op de opmerkelijke prestatie van Nils Van Bocxlaer (6LW), die met zijn 93% bij de laatste tien finalisten zit van de Olympiade Nederlands. Er zijn in heel Vlaanderen maar tien finalisten die mogen doorgaan naar de finale en allemaal hebben ze een score tussen de 90 en 100%. De tien finalisten voeren in februari en maart 2024 een klein wetenschappelijk onderzoeksproject uit.

Wiskundeleerkracht dhr. Piet Van Mello is heel fier dat er vijf leerlingen toegelaten worden tot de tweede ronde van de Wiskundeolympiade.
Tweede graad met cesuur 109/150: Berghs Robbe (4 Delta, 115/150) en Michiels Simon (3 Delta, 125/150).
Derde graad met cesuur 110/150: Marchand Ellen (6WW, 132/150), Peetermans Tore (6Delta, 137/150), Van Bocxlaer Nils (6LW, 130/150).

Wetenschapsleerkracht mevr. Bianca Coutereel feliciteert Tore Peetermans (6Delta) en Randall Nyoro Scheirlinckx (5BTW) die doorstoten naar de tweede ronde van de Fysicaolympiade.

“Ook in de Biologieolympiade hebben we met Nils Van Bocxlaer (6LW), een leerling die doorstoot.”glundert leerkracht Biologie, mevr.Van der Smissen. Aardrijkskundeleerkracht dhr. De Geus trok ten slotte met Tore Peetermans (6Delta) naar de tweede ronde van de Olympiade Geografie.

Het GO! atheneum Geraardsbergen is heel fier op de prestatie van deze leerlingen en bedankt ook alle andere deelnemers om hun engagement en inzet! Veel succes in de volgende ronde!