EPOS vzw zet de Erasmusstage van de leerlingen van ‘Schilderwerk en decoratie’ in de Poolse stad Kudowa-Zdroj in de kijker

Het nationaal agentschap EPOS vzw schreef een leuk artikel over de stage-ervaring van onze laatstejaarsleerlingen uit de richting 饾棪饾棸饾椀饾椂饾椆饾棻饾棽饾椏饾槃饾棽饾椏饾椄 饾棽饾椈 饾棻饾棽饾棸饾椉饾椏饾棶饾榿饾椂饾棽 in in de Poolse stad Kudowa-Zdr贸j. Gedurende 2 weken werkten zij daar aan de volledige renovatie van een lokaal op een basisschool, een project dat niet alleen hun technische vaardigheden maar ook hun samenwerkings- en doorzettingsvermogen op de proef stelde.

Een groep van leerlingen van het Atheneum Geraardsbergen beleefde afgelopen maand april opmerkelijke stage-ervaring in de Poolse stad Kudowa-Zdr贸j. Gedurende 2 weken werkten zij aan de volledige renovatie van een lokaal op een basisschool, een project dat niet alleen hun technische vaardigheden maar ook hun samenwerkings- en doorzettingsvermogen op de proef stelde.

De leerlingen vertrokken vol enthousiasme en gezonde spanning naar Polen, begeleid door 2 vakleerkrachten. Het doel van de reis was meer dan alleen een renovatieproject; het ging ook om culturele uitwisseling en het bevorderen van internationale samenwerking.

Gewapend met verf, gereedschap en een flinke dosis enthousiasme gingen de leerlingen aan de slag. Onder begeleiding van hun leerkrachten en lokale vaklui leerden ze diverse renovatietechnieken, van schuren en schilderen tot het leggen van een nieuwe vloer.

Naast het harde werk was er ook ruimte voor ontspanning en culturele activiteiten. De leerlingen bezochten lokale bezienswaardigheden, proefden Poolse gerechten.

De stage in Kudowa-Zdr贸j was een waardevolle ervaring voor deze leerlingen. Ze leerden niet alleen praktische vaardigheden, maar ontwikkelden ook belangrijke sociale en culturele competenties. Het succes van dit project laat zien wat bereikt kan worden met inzet, samenwerking en een open houding ten opzichte van andere culturen.

De leerlingen werden tijdens de laatste dag van hun stage dan ook uitgebreid bedankt en in de bloemetjes gezet.

Met dank aan Gunther De Geeter, Erasmus+ projectco枚rdinator in het atheneum Geraardsbergen.