Ontdek hier de winnaars van de grote Kunstwedstrijd van het KA 2024!

Ieder jaar organiseert mevr. Niemegeers, onze leerkracht artistieke expressie, een Kunstwedstrijd van het KA. De jury van de kunstwedstrijd deelt naast eeuwige roem ook mooie prijzen uit en houdt rekening met factoren zoals de gebruikte techniek, afwerking en de diepte van de uitwerking, impact op de toeschouwer en originaliteit. Dit jaar ging de jury op zoek naar de meest getalenteerde artiesten van de school binnen de thema’s ‘mystery’ en ‘creature’.

Mevr. Niemegeers blikt tevreden terug: “Alle leerlingen van de school konden dit jaar opnieuw deelnemen aan de kunstwedstrijd. De jongelingen konden zelf een discipline kiezen, gaande van beeldend werk, poëzie, muziek, film, … Er werden werken ingediend binnen de thema’s ‘mystery’ en ‘creature’. De eerste en tweede prijs binnen deze twee thema’s ontvingen een cadeaubon van €20 en de derde prijs kreeg een bon van €15 van het creatieve wereldwijde platform voor handgemaakte producten en kunst Etsy. Daarbovenop kregen de winnaars elk ook een trofee voor hun verwezenlijking. Deze mooie trofeeën werden gemaakt in samenwerking met de afdeling houtbewerking en techniek.”

Mevr. Niemegeers: “Graag een woordje van dank aan de collega’s die geholpen hebben bij het maken van de trofeeën. En ook aan de collega’s die gezeteld hebben in de jury, waarvan enkelen ook aanwezig konden zijn op de prijsuitreiking. De jury had dit jaar opnieuw een zeer moeilijke opdracht. We kregen stuk voor stuk prachtige werken binnen waar veel zorg en aandacht aan besteed werd. De deelnemers hebben hier duidelijk heel veel tijd in gestopt.”

Prijzen binnen het thema ‘mystery’

1e prijs Artémise Van Snick – 4Delta
2e prijs Lore Ost – 4GLA
3e prijs Floriant Hebbelinck – 3HT


Prijzen binnen het thema ‘creature’

1e prijs Eddy Van Den Broeck – 4HUW
2e prijs Zoë Verheylewegen – 7SD
3e prijs Flynn Godelie De Cock – 3NAW-bEervolle vermelding want haalden net niet het podium
Femke Batselier – 5HUW, Marion De Maertelaere – 5WW, Maithe De Padt – 5WW

Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze kunstwedstrijd!