Fotoverslag: Leerlingen 6Humane wetenschappen genieten tijdens Erasmusreis naar Alzira (Valencia)

Onder begeleiding van dhr. Moulaert en mevr. De Petter trok een enthousiaste groep laatstejaarsleerlingen uit de richting ‘Humane wetenschappen’ naar de Spaanse gemeente Alzira in de provincie Valencia.

Tijdens deze acht dagen was er aandacht voor educatie, natuur, cultuur en teambuilding. Tijdens de weekdagen werd er samengewerkt met een Spaanse partnerschool, IES Rei En Jaume – Alzira, die ook al naar onze Belgische campus was afgezakt. Onze Belgische scholieren moesten samenwerken met hun Spaanstalige leeftijdsgenoten en dat zorgde voor internationale vriendschappen.

Boeiend programma

Op maandag leerden de jongeren elkaar beter kennen tijdens een introduction game op de Plaça Major. Daarna werden ze ook nog verwelkomd op het gemeentehuis! Het echte hoogtepunt van de eerste dag was echter het bezoek aan het toeristische dorpje Cullera, dat naast een mooi oud centrum ook beschikt over vijftien kilometer zandstrand.

De dinsdag startte met een sportief spel in het historisch centrum van de stad. Na een receptie op de organiserende school IES Rei En Jaume werden er nog enkele Spaanse lessen bijgewoond. ’s Avonds was een museumbezoek aan het ‘Muma museum en Casa Alos’ een interessante afsluiter van een leerrijke dag.

Een daguitstap naar Xativa vulde de planning op woensdag voor onze leerlingen. Onder een mooie, warme zon werd het indrukwekkende fort bezocht. Ook het historisch centrum en het kunstmuseum van Xativa kregen een bezoek.

De mooie natuur stond centraal op donderdag. Na een wandeling langs de rivier werden de groene gebieden van Alzira verkend. Na enkele activiteiten op school werd er nog eens samen gegeten met de Spaanse leerlingen. Lekkere echte paella stond uiteraard op de menukaart en na de maaltijd werd er afscheid genomen van de Spaanse leerlingen want onze Belgische groep trok verder naar de grote stad Valencia.

Op vrijdag werden de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Valencia bezocht. Ook het Art History Museum werd bezocht en liet een goede indruk na. ’s Avonds moesten de leerlingen zelf koken op hun appartement, dat werd een grote uitdaging.

Op zaterdag bezocht de groep de befaamde centrale markt en ook het aquarium kreeg van verschillende leerlingen een bezoekje. Op zondag trokken de laatstejaars terug naar de luchthaven en met een grote lach op hun gezicht en heel wat onvergetelijke avonturen vlogen ze welgezind terug naar huis. Hasta pronto y adios. Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze leuke Erasmusreis.