Fotoverslag: Leerlingen 6TW beleven unieke Erasmusreis op Kroatisch eiland Krk en werken een week lang rond ‘Planet vs plastics’

De zesdejaars uit ‘Techniek-wetenschappen’ trokken met begeleiders De Wolf en Meganck naar het Kroatische eiland Krk. Het werd een Erasmusreis met een focus op ecologie, milieu en recyclage.

De Erasmusbestemming Krk is onze pioniersbestemming binnen onze ErasmusPlusuitwisseling. Daardoor heeft de school daar ook een uitstekend netwerk kunnen uitbouwen. De school werkt op het zonnige en groene eiland al enkele jaren samen met het bedrijf Ponikve dat zich inzet voor milieubehoud.

De stage bij Ponikve focuste op de afbraak en de verschillende manieren om plastiek te kunnen recycleren. Plastiek is nog steeds een zeer grote milieuvervuiler. Naast klassieke lessen met een focus op wetenschappen kregen de jongelingen ook praktische opdrachten zoals het maken van een bewustzijnscampagne rond milieuvervuiling en ze gingen zelf het strand gaan opkuisen.

Noemie blikt tevreden terug: “Naast alle educatieve en culturele activiteiten was er ook tijd voor ontspanning. Een hoogtepunt was ongetwijfeld de boottocht met kapitein Bobo! We verkenden de wilde baaien van het eiland Krk en kregen een panoramische privéboottocht van Punat naar Stara Baska en terug. Daarnaast was ook de groepssfeer top tijdens de ganse reis.”

Het GO! atheneum Geraardsbergen zorgt voor interessante ErasmusPlusreizen op maat van de leerlingen. Door op de onderstaande foto te klikken kan je meer fotomateriaal terugvinden van deze boeiende schoolreis.