Fotoverslag: Veiligheidsleerlingen GO! atheneum Geraardsbergen ondersteunen 11-novembervieringen in Zottegem en Geraardsbergen

“De leerlingen uit de richtingen ‘Defensie en veiligheid’ en ‘Maatschappelijke Veiligheid’ van het GO! Atheneum Geraardsbergen ondersteunden op 11 november de herdenkingsplechtigheid van de steden Geraardsbergen en Zottegem voor de gesneuvelden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het is ondertussen een mooie traditie geworden en onze leerlingen kijken ieder jaar uit naar deze prestigieuze actie.” vertelt cursuscoördinator Maatschappelijke Veiligheid Stefaan Van Vaerenbergh.

“Het vijfde jaar ‘Defensie en Veiligheid’ was aanwezig op de markt van Geraardsbergen en de lichting van het zesde jaar ‘Defensie en veiligheid’ deed zijn uiterste best in Zottegem. De leerlingen van onze school waren prominent aanwezig tijdens deze emotionele plechtigheid. De jongeren liepen in kostuum mee in het eerbetoon en zij legden ook een krans af aan het oorlogsmonument. Heel wat leerlingen trommelen hun ouders en sympathisanten op die fier langs de kant naar de parade komen kijken.” vullen directeurs Van den Stockt en Janssens in koor aan.

Peter Vanderhaegen, medewerker Maatschappelijke Veiligheid, blikt tevreden terug: “Het was de derde keer dat onze school deelnam aan dit schitterende initiatief. Onze leerlingen van het Se-n-Se jaar ‘Maatschappelijke Veiligheid’ ondersteunden de rondgang van de verschillende organisaties en verzorgden het contact met de bezoekers. De leerlingen zijn ieder jaar ook heel fier als ze de ‘poppies’ mogen laten ontploffen als huldebetoon tijdens dit evenement. Een geslaagde dag en een mooi eerbetoon waar wij met onze jarenlange vakexpertise graag aan meewerkten.”

Klik op de onderstaande foto om heel veel mooi fotomateriaal te bekijken van dit mooie initiatief! Wij bedanken Kristien Gommers, moeder van leerling Axl B. (6D&Vb) voor de mooie foto’s!