GO! atheneum Geraardsbergen richt 3 nieuwe studierichtingen in binnen het veld informatica, netwerkinstallaties, applicatie- en databeheer

De arbeidsmarkt zal er in de nabije toekomst ongetwijfeld anders gaan uitzien. Studenten van nu zullen later misschien een beroep uitoefenen dat nu nog niet bestaat. De verdere digitalisering van de wereld verloopt razendsnel en op die trend wil het GO! atheneum Geraardsbergen anticiperen met het aanbieden van 3 nieuwe studierichtingen in dit gebied.

“We verbreden opnieuw ons aanbod en kiezen resoluut voor studierichtingen die futureproof en anno 2050 helemaal hot zijn”, licht directeur Janssens toe, “essentiële en onmisbare beroepen voor de toekomst”. 

Als innovatieve school speelt het GO! atheneum Geraardsbergen in op de veranderende arbeidsmarkt en de meest kansrijke beroepen van de toekomst. Naast het huidig en gevarieerd aanbod biedt de school vanaf volgend schooljaar deze studierichtingen binnen het studiegebied STEM en economie aan in de derde graad van de drie finaliteiten. Deze werden net door de overheid goedgekeurd. Het directeam mevrn. Janssens en Van den Stockt geven graag wat meer informatie.

Informatica- & communicatiewetenschappen – doorstroomfinaliteit

Mevr. Janssens: “In de derde graad van de doorstroomfinaliteit kunnen leerlingen kiezen voor de gloednieuwe studierichting ‘informatica & communicatiewetenschappen’. Je krijgt er een brede algemene vorming, aangevuld met natuur- en technisch-wetenschappelijk denken en met een focus op elektriciteit en elektronica. Dit gaat van softwareontwikkeling tot modelleren, van mobiele apparaten en smartwatches tot uitbreiding en verdieping voor wiskunde en fysica.”

Applicatie- en databeheer – dubbele finaliteit

Mevr. Van den Stockt: “In de derde graad van de dubbele finaliteit kunnen we volgend jaar starten met de kersverse studierichting ‘applicatie- en databeheer’. In deze studierichting, die theoretische én praktische vakinhouden omvat, verwerf je via toegepaste wiskunde ook kennis en inzicht via diverse softwaremodules. Je leert (web)applicaties uitwerken, testen en installeren bij de gebruiker. Ook programmatielogica komt uitgebreid aan bod.Dit is ongetwijfeld een studierichting die inspeelt op de digitale sprong die veel bedrijven aan het nemen zijn.”

Datacommunicatie & netwerkinstallaties  – arbeidsmarktfinaliteit

“Ook in de arbeidsmarktfinaliteit willen we inspelen op de vraag van de werkgevers”, licht directeur Janssens verder toe. “In de studierichting ‘datacommunicatie en netwerkinstallaties’ leren jongeren de technische en praktische vaardigheden om datacommunicatienetwerken en netwerkverbindingen te maken. Je leert hoe je onderdelen kan (de)monteren en herstellen en doet heel veel materiaalkennis op.” Inschrijven voor deze nieuwe studierichtingen kan via de website van het GO! atheneum Geraardsbergen: www.ka-geraardsbergen.be.