Leerlingen 5ICW en 6II krijgen unieke workshop over luchtvaart en vliegen in een kleine Boeing simulator

De jongeren van 6II en 5ICW waanden zich even Luc Persyn, het populaire personage uit de fictiereeks Nonkels die als hobby vliegt met een flight simulator, toen ze mochten deelnemen aan de workshop over luchtvaart in Zaventem.

Praktijkleerkracht dhr. Van Neyghem vertelt enthousiast over de boeiende dag vol doe-activiteiten: “Bij Aviato Academy Zaventem organiseren ze unieke trainingsprogramma’s voor mensen die gefascineerd zijn door onderhoud, reparatie, revisie en ICT-vaardigheden. Onze vijfdejaars uit de nieuwe studierichting informatica- en communicatiewetenschappen en de zesdejaars uit de richting Industriële ICT leerden over fysica en aerodynamica in deze workshops rond luchtvaart. Hoe zit het met snelheid, versnelling en G-krachten? Wiens balletje rolt het snelste van de zelfgemaakte rolbaan? Wiens papieren vliegtuig vliegt het beste?”

Van Neyghem benadrukt wel dat het vliegen met de kleine Boeing flight simulator het hoogtepunt van de dag was: “Onze leerlingen leerden van instructeurs alles over opstijgen en landen. In de lucht konden ze genieten van een mooie sightseeing rond een exotisch eiland. Een amusante en leerrijke ervaring voor onze jongelingen.”

Het GO! atheneum Geraarsbergen zet zwaar in op de technologierichtingen van de toekomst en richt daarom vanaf volgend jaar drie nieuwe IT-richtingen in. Naast het huidig en gevarieerd aanbod biedt de school vanaf volgend schooljaar deze studierichtingen binnen het studiegebied STEM en economie aan in de derde graad van de drie finaliteiten. Meer info? Schrijf je nog snel in voor onze webinar!

Meer foto’s bekijk je door op de onderstaande foto te klikken!