Leerlingen veiligheid volgen spectaculaire workshops van de Compagnie Operationele Reserve (COR)

Stoere mannen in legeruniform, spectaculaire legervoertuigen en professioneel legermateriaal doken vorige week op op onze speelplaats. Het betrof uiteraard geen actie m.b.t. een verhoogd veiligheidsniveau; de leerlingen uit de studierichtingen ‘Defensie en veiligheid’ en ‘Maatschappelijke veiligheid’ kregen er wel interessante workshops en boeiende informatiesessies van de Compagnie Operationele Reserve

Wesley Lor, leerkracht veiligheidstechnieken, nodigde zijn collega’s uit voor een interessante uiteenzetting m.b.t. hun beroep en bijhorende taken: “De reservisten zijn actief in de burgerlijke sector. Wanneer ze worden opgeroepen, ondersteunen ze actieve militairen. Dat doen ze vooral tijdens opdrachten om het grondgebied te verdedigen of om de burgerlijke veiligheidsdiensten te ondersteunen. Om steeds operationeel te blijven nemen ze regelmatig deel aan gespecialiseerde trainingen.”

Wesley Lor: “Gedurende twee dagen kwamen mijn collega’s demonstraties, statistic displays en workshops geven. Daarbovenop konden onze leerlingen ook aan boord gaan van  spectaculaire militaire voertuigen. Ook de TCCC (tactical combat casuality care) vormde een hoogtepunt voor onze studenten.
Tijdens deze doorgedreven militaire EHBO leer je om snel en accuraat in vijandig gebied levensreddende handelingen toe te passen. Onze school heeft een nauwe band met deze reservisten en we kunnen hopelijk nog vaak samenwerken. De praktijkvoorbeelden van de reservisten zorgden ervoor dat de leerlingen een realistisch beeld kregen van de uitdagingen die defensie als werkgever kan bieden.”