GO! atheneum Geraardsbergen neemt deel aan Bebras-wedstrijd rond computationeel denken

Onze school nam ook dit jaar deel aan de internationale Bebras-wedstrijd rond computationeel denken. Onze leerling Tore Peetermans (6 Delta) zat bij de 15 beste deelnemers van zijn leeftijdscategorie (Niveau Jedi/ derde graad).

Informaticaleerkracht Nicky Borreman vertelt opgetogen over de wedstrijd: “De Bebras-wedstrijd heeft als doel de deelnemers warm te maken voor het vak informatica en focust in het bijzonder op het computationeel en probleemoplossend denken. Samen met ICT-leerkracht Bart Grijseels heb ik 220 leerlingen van onze school begeleid tijdens deze wedstrijd. Ook wiskundeleerkrachten Van Mello en Rubbrecht hadden extra aandacht voor deze wedstrijd.”

Leerkracht ICT, Bart Grijseels, vult gretig aan: “Er namen in totaal 4518 leerlingen deel aan deze wedstrijd. Tore Peetermans (6 Delta) zat bij de 15 beste deelnemers van zijn leeftijdscategorie. Voor deze twaalfde Bebras-wedstrijd waren er 76 verschillende scholen ingeschreven.”

Het GO! atheneum Geraardsbergen bedankt alle leerlingen die hebben deelgenomen aan de wedstrijd en feliciteert Tore nog eens met zijn mooie resultaat.