Romeinse dag zet studierichting (Grieks) – Latijn op amusante wijze in de kijker

Leerkracht Latijn, mevr. Vera Van den Brande, organiseert ieder jaar een Romeinse dag voor haar leerlingen uit de studierichtingen Latijn. Een plezante, leerrijke en gevarieerde dag in het teken van de Romeinse cultuur, taal en geschiedenis. Bekijk zeker het fotoverslag want mevr. Van den Brande heeft schitterend beeldmateriaal kunnen maken.

Mevr. Van den Brande: “De Romeinse dag voor alle leerlingen uit de studierichting Latijn en Grieks-Latijn is een jaarlijks terugkerende traditie op het Atheneum. De leerlingen uit 3 Latijn en Delta kregen op 26 maart na een rondleiding een workshop Gallo-Romeinse kledij in het Archeocentrum van Velzeke. Zij leerden alles over de gebruikte kledijmaterialen, gangbare mode en accessoires en waanden zich heel even een echte Galliër of Romein toen ze met deze kleren werden uitgedost.”

Mevr. Van den Brande: “De leerlingen uit 4, 5 en 6 Latijn/Grieks-Latijn/Delta kregen op 18 april onder het thema ‘Mens sana in corpore sano’ een gevarieerd spelprogramma aangeboden. Iara Van Holder uit 4 Latijn behaalde hierbij de ‘corona civica’ door zich te kronen tot Homo Universalis van dit schooljaar.”

Mevr. Van den Brande: “Dra. Nina Vanhoutte van de UGent (Faculty of Arts and Philosophy) introduceerde de leerlingen nadien in de wereld van de magie in de Grieks-Romeinse oudheid. Naast het theoretisch gedeelte mochten de leerlingen ook zelf aan de slag om hun eigen vervloekingstablet te ontwerpen. In de namiddag maakten de leerlingen kennis met Hypatia, de eerste vrouwelijke wetenschapster uit de oudheid. De film ‘Agora’ waarin het leven van Hypatia wordt verbeeld, werd vakkundig ingeleid door de leerlingen van 4 Grieks-Latijn. Vermits een beeld meer zegt dan duizend woorden heb ik een mooi fotoverslag gemaakt van deze boeiende dag.” Klik op de onderstaande foto om al het beeldmateriaal te bekijken.