Sabine De Vos, Alain Remue en energieke politiehonden charmeren leerlingen van unieke studierichtingen rond veiligheid op GO! atheneum Geraardsbergen

Het GO! atheneum Geraardsbergen heeft enkele bijzondere studierichtingen in het gamma die voorbereiden op een job in de veiligheidssector. Deze studierichtingen organiseren vaak spectaculaire stages en kunnen ook regelmatig bijzondere gastsprekers en experten naar de school lokken. Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen, kwam vertellen over zijn jarenlange expertise rond verdwijningen en ook Sabine De Vos kreeg moeiteloos de zaal stil met haar ingrijpende verhalen uit haar boek ‘traliemama’s’, over hoe moeders die in de gevangenis zitten, omgaan met hun kinderen. Alsof dat nog niet genoeg was kregen de jongelingen ook demonstraties van politiehonden en mochten ze zelf eens een bijtpak aantrekken om te voelen wat de kracht is van zo’n schitterend politiedier.

Alain Remue – Cel Vermiste Personen

Stefaan Van Vaerenbergh, cursuscoördinator Maatschappelijke veiligheid, was onder de indruk van de passage van dhr. Remue: “Onze leerlingen gingen aan de lippen van deze autoriteit binnen de politie. Gepassioneerd en met veel praktische voorbeelden vertelde dhr. Remue over de Cel Vermiste Personen en over de dagelijks taken van onderzoekers en speurders binnen het team. De uitleg en fantastische powerpoint van deze expert heeft heel wat leerlingen gemotiveerd om zich te verdiepen in het uitgebreide takenpakket binnen de werkgever politie.”

Sabine De Vos – Traliemama’s

Leerkracht Vanessa Denon nodigde met Sabine De Vos niet alleen een bekend televisiegezicht uit maar ook een experte rond het gevangenisleven: “Onze leerlingen kunnen zich ook specialiseren als penitentiair bewakingsassistent! Sommigen zien het zeker zitten om later cipier te worden en dan was mevr. De Vos de ideale gastspreker om te vertellen over het leven in de gevangenis. Zij schreef namelijk het intrigerende boek traliemama’s waarbij ze een inkijk geeft in het leven van moeders die opgesloten zitten in de gevangenis. Het werd een leerrijke en emotionele getuigenis van een schitterende spreekster.”

Politiedag

Leerkracht Jille Godart, leerkracht Veiligheidstechnieken, blikt tevreden terug: “Als afsluiter van het schooljaar werd een politiedag georganiseerd voor onze laatstejaarsleerlingen van Defensie & Veiligheid, Integrale Veiligheid en Veiligheidsberoepen.  We kregen zowel lokale politie, als federale diensten over de vloer, die zorgden voor een boeiende dag voor onze leerlingen! Bedankt voor de mooie samenwerking aan Politiezone Zennevallei, Politie Pajottenland en Belgian Federal Police: dienst rekrutering, dienst hondensteun en directie beveiliging.”

Het GO! atheneum Geraardsbergen is heel fier op deze bijzondere studierichtingen. Inschrijven voor het volgende schooljaar kan nog steeds eenvoudig via de website van het GO! atheneum Geraardsbergen. Op 4 juli en 20 augustus 2024, telkens om 19.00 uur, organiseert de school ook een infomoment rond de schitterende studierichting ‘Maatschappelijke veiligheid’ waar je nog meer informatie kan verkrijgen.

KLIK OP DE ONDERSTAANDE FOTO’S OM EEN LEUK FOTOVERSLAG TE BEKIJKEN!