Uitnodiging voor het infomoment: Maatschappelijke Veiligheid

We nodigen jullie van harte uit op het infomoment van het Atheneum Geraardsbergen op 4 juli en 20 augustus (telkens om 19.00 uur). Tijdens deze dagen presenteren wij onze unieke en praktijkgerichte richting ‘Maatschappelijke Veiligheid’. Deze opleiding is een Se-n-Se-opleiding en biedt jongeren een uitstekende voorbereiding op een carrière in de veiligheids- en bewakingssector.

Waarom kiezen voor Maatschappelijke Veiligheid?

Onze opleiding staat garant voor werkzekerheid! Gedurende het opleidingsjaar doen jongeren veel praktijkervaring op tijdens stages bij bijvoorbeeld sportevenementen. Het Atheneum heeft vaste samenwerkingsverbanden met voetbalclubs zoals KAA Gent en RSC Anderlecht, waar onze studenten in een realistische omgeving kunnen leren. Daarnaast zijn er tal van sportieve en leerrijke uitdagingen, zoals obstakelruns, EHBO-lessen, initiaties in zelfverdediging en drilloefeningen.

Wat kan je verwachten?

  • Politie: Je krijgt een uitgebreide voorbereiding op de selectieproeven en opleidingen bij de lokale en federale politie. Je leert over wijkwerking, verkeer, interventies en meer.
  • Bewaking: Je wordt klaargestoomd voor een functie in de private veiligheidssector als bewakingsagent. Bedrijven uit de sector komen op school hun diensten toelichten, wat mogelijkheden biedt voor directe sollicitaties.
  • Defensie: Maak kennis met de veelzijdige jobmogelijkheden binnen Defensie, van land- tot luchtmacht, en van medische functies tot zeemacht, op verschillende niveaus.
  • Brandweer: Onze samenwerking met de provinciale en lokale brandweerkorpsen biedt een praktijkgerichte opleiding met modules in brandbestrijding en levensreddende handelingen.
  • Penitentiair Bewakingsassistent: Via werkplekleren krijg je inzicht in de werkzaamheden van een cipier.
  • Douane: Je bezoekt douanemedewerkers in Zeebrugge of Zaventem en leert alles over de taken en vereisten van een douanier.

Klaar voor het avontuur?

Ben jij geboren om alles in goede banen te leiden en te zorgen voor de veiligheid binnen onze maatschappij? Kies dan zonder aarzelen voor de richting Maatschappelijke Veiligheid (TSO/BSO) bij Atheneum Geraardsbergen. Ontdek meer over deze boeiende opleiding tijdens ons infomoment en bereid je voor op een uitdagende en afwisselende carrière in de veiligheidssector.

Praktische informatie:

  • Data: 4 juli en 20 augustus (telkens om 19.00 uur)
  • Locatie: Atheneum Geraardsbergen

Wij hopen jullie te verwelkomen en alle vragen te beantwoorden. Tot dan!