Vierdejaars Doorstroom krijgen boeiende lessenreeks striptekenen van scenarist en tekenaar

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Birgit Niemegeers, leerkracht artistieke expressie, weer een boeiende lessenreeks rond striptekenen.

B. Niemegeers: “Dit schooljaar kregen we opnieuw bezoek van Staf Sunaert, scenarist, en Ingrid de Vuyst, (strip)tekenares. Deze creatievelingen reizen België en Frankrijk rond om hun liefde voor het beeldverhaal kenbaar te maken. Zij zijn liefhebbers en promotors van het beeldverhaal en ook de organisatoren van het befaamde Stripfestival in Geraardsbergen, dat binnenkort zal plaatsvinden op zondag 17 maart 2024.”

Mevr. Niemegeers gaat enthousiast verder: “Dit jaar konden de klassen 4LAT, 4GLA, 4ECW en 4TLW deelnemen aan een workshop rond het beeldverhaal, waarbij mythische figuren centraal stonden. Bij de start van de workshop werden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van de strip. Ze kregen voorbeelden te zien van verschillende soorten stripverhalen, er werd besproken hoe een strip wordt ontwikkeld en welke invloeden er zijn op de creativiteit en stijl van de striptekenaar. De leerlingen kregen een basis portrettekenen en hun tekenstijl werd verder uitgediept door het creëren van een mythisch figuur.”

De resultaten zullen binnenkort vakkundig bekeken worden en uit deze creaties worden 3 winnaars gekozen die elk een prijs in ontvangst mogen nemen. Het GO! atheneum Geraardsbergen wil Staf, Ingrid en alle deelnemers bedanken voor hun inzet tijdens deze workshops en wedstrijd.

Klik op de onderstaande foto om een leuk fotoverslag te bekijken van deze creatieve lessenreeks striptekenen.