Leerlingen 6EM volgen interessante technologieworkshops in Aalst

Jurgen Neckebroek en Filip Vandenbossche, leerkrachten Elektriciteit en Elektromechanica, trokken samen met de leerlingen van 6EM (Maxime Grégoire, Sander Van der Haegen en Ferre Van Der Meulen) naar Aalst voor een boeiende dag vol technologieworkshops aan de plaatselijke hogeschool.

Jurgen Neckebroek: “Op het programma stond ‘s ochtends de workshop ‘Robotics in real life’ waarbij de jongelingen kennis maakten met de industriële robots van de campus. De leerlingen leerden de robots programmeren en met een VR-bril konden ze de robots in een levensechte setting aan het werk zien.”

Jurgen Neckebroek: “Voor de middagpauze werd ook de workshop ‘Motion control’ heel hard gesmaakt. Deze uiteenzetting draaide rond elektrische motoren en frequentieregelaars. De voorkennis van onze leerlingen ‘Elektromechanica’ over dit vast duo bij het dynamisch en energievriendelijk aansturen van motoren in de industrie was hier onontbeerlijk.”

Filip Vandenbossche: “In de namiddag was er tenslotte ook nog een uitdagende workshop ‘Maak 3D met CNC’. De leerlingen gingen zelf aan de slag met een CNC-freesmachine nadat ze een programma hadden geschreven. Vanuit een ruw werkstukmateriaal maakten ze op die manier een functioneel werkstuk.”

“Het GO! atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op boeiende samenwerkingen en zeker in innovatieve studierichtingen zoals ‘Elektromechanica’ wordt hard ingezet op bijscholingen en interessante praktijkoefeningen.” verklaart een tevreden Technisch Adviseur Koen Slagmulder. Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken.