Ambassadeur van ‘Stichting Robin’ op bezoek voor pilootproject rond armoede en schoolkosten 

Het GO! atheneum Geraardsbergen is een Robin-school. De stichting Robin wil gezinnen die het financieel moeilijk hebben, helpen om hun schoolfacturen te betalen. Onze school en de organisatie Robin willen dat geen enkel kind in armoede afgeremd wordt door schoolkosten.

Om de missie en de bekendheid van deze organisatie breder te verspreiden op onze school kwam vorige week een Robin-ambassadeur praten over de mogelijkheden en de werking van zo’n Robin-Pas. Deze ‘Feet-on-the-Street’-actie ging door in scholen in Ninove, Lokeren, Oudenaarde, Zaventem en dus ook bij ons in Geraardsbergen.

Jonathan Dhaene kwam als werknemer van Microsoft, dat als bedrijf ook sociaal-maatschappelijke projecten ondersteunt, praten over armoede en de voordelen die een Robin-Pas kan opleveren. Naast een inleidende quiz en een informatieve sessie rond het praktisch gebruik van de Robin-Pas, werd er afgesloten met een uitdagende brainstormsessie. 

Onze school wil graag elke leerling ondersteunen en bereiken. Daarom werken wij samen met verschillende waardevolle partners. Indien je als ouder/voogd meer info wil over de praktische werking van de Robin-Pas, kan je steeds contact opnemen met mevr. Jasmien De Vleeschouwer via Smartschool.