Fotoverslag: Leerlingen 7Logistiek bezoeken distributiecentrum Nike en beleven testdag van Fabriek Logistiek

De zevendejaarsleerlingen van het specialisatiejaar Logistiek kregen de unieke mogelijkheid om het teamwork in een magazijnsomgeving in te oefenen bij de grote wereldspeler Nike in Laakdal. Daarnaast waren ze ook aanwezig op de testdag van Fabriek Logistiek, de eerste logistieke testruimte in België. Dit praktische testcentrum brengt alle logistieke toepassingen en technologieën, kennis en ervaring, theorie en expertise samen.

Economieleerkracht Sigrid De Bou is enorm enthousiast over deze boeiende werkplekervaring: “De logistieke sector heeft heel wat knelpuntberoepen en is enorm divers. Het is een enorm aangename en gedreven klas en dus ben ik heel graag met deze laatstejaars naar het distributiecentrum van Nike afgezakt. In Laakdal kregen ze een rondleiding in ‘The Court’ en deden ze enkele logistieke spelletjes zoals belevingsmagazijn, logistiek berekenen en de bevoorradingsketen beheren.”

Ook over het bezoek aan Fabriek Logistiek hoorde Sigrid De Bou alleen maar lovende reacties: “Fabriek Logistiek is ook het leerplan waar we vorig jaar als school aan meewerkten. De andere leerpaden zijn terug te vinden op Klascement waardoor ik mezelf steeds kan bewonderen”, lacht mevr. De Bou.

“Deze eerste logistieke testruimte in België staat in Gent. Ongestoord en volledig afgeschermd in een realistische en bedrijfsveilige omgeving kan je er verschillende logistieke processen inoefenen. Je test een technologie of productontwikkeling in zelfgekozen procesopstellingen, met goederen en mensen, en realiseert oplossingen op maat.”blikt Sigrid De Bou uiterst tevreden terug. 
Het GO! atheneum Geraardsbergen is heel blij dat het deze boeiende educatieve uitstappen kan aanbieden. Een leuk fotoverslag kan je bekijken door op de onderstaande foto te klikken!