Deense delegatie veiligheidsstudenten op uitwisseling in Geraardsbergen

Het GO! atheneum Geraardsbergen zet al enkele jaren sterk in op internationalisering en werkt via Erasmus+ samen met scholen uit verschillende Europese landen. Niet alleen onze leerlingen gaan op bezoek bij buitenlandse partnerscholen, maar natuurlijk ontvangen we ook regelmatig delegaties die graag afzakken naar onze campus aan de Papiermolenstraat.

Vanessa Denon, leerkracht Nederlands en Engels, begeleidde de Deense delegatie: “Van 2 tot en met 13 oktober kregen 8 Deense studenten van ZBC in Roskilde les op onze school. Onze school onderhoudt al enkele jaren nauwe banden met de Deense school. De voorbije jaren stuurden we al twee keer studenten uit de richting Maatschappelijke Veiligheid naar Roskilde. Het concept van uitwisseling wil natuurlijk dat de omgekeerde beweging ook kan.”

Vicky De Weghe, leerkracht communicatievaardigheden en conflicthantering, vertelt over de boeiende week met de toffe Deense groep: “Onze gasten volgden een interessant programma met workshops over risicoanalyse, recht en wetgeving, zelfverdedigingstechnieken, … Ook een kennismaking met de lokale politie kwam al aan bod. “Voorts trokken de Deense studenten nog naar Gent, Brussel en Doornik, waar hen met een hoogteparcours een avontuurlijke afsluiter wachtte.”

Jille Godart, leerkracht veiligheidstechnieken, trok met de Deense jongeren naar Brussel. “Een bezoek aan het justitiepaleis en het bezoekerscentrum van het Europese parlement waren de interessante plekken die we in onze hoofdstad bezochten. Onze studenten worden via internationalisering steeds meer wereldburgers. Dankzij de mogelijkheden die de school hen biedt om kennis te maken met andere culturen, kunnen ze straks met een nieuwsgierige, kritische en open houding de wereld ingaan om problemen op te lossen.”

Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze interessante uitwisseling!