Leerlingen 5BZ, 6VZ en 6ST bezoeken befaamde tentoonstelling ‘Body Worlds’ in Brugge

Onder begeleiding van mevrn. Dujacquier, Martens, Baetens en Van der Steen trokken de leerlingen uit de studierichtingen Basiszorg en ondersteuning, Verzorging en Sociale en technische wetenschappen naar Brugge voor een bezoek aan de wereldbefaamde expositie ‘Body Worlds’. Het project ‘Vital’ toont ons de mogelijkheden van het menselijk lichaam en zoomt in op gezondheid en beweging in de reeks Body Worlds-tentoonstellingen, ook bekend onder de naam Körperwelten.

Stefanie Dujacquier, leerkracht Verzorging, blikt tevreden terug op het bezoek: “De multimediale tentoonstelling past uiteraard perfect binnen het lessenpakket over het menselijk lichaam van deze richtingen. Deze specifieke expositie onderzoekt hoe levensbedreigende ziektes zoals kanker, diabetes en hartziekten kunnen bestreden worden met een gezonde, aangepaste levensstijl. Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam.”

“De leerlingen waren enorm onder de indruk, want Body Worls Vital laat het lichaam zien in zijn optimale staat: gezond, fris, sterk en in beweging. Dankzij het plastinaat herkennen we onszelf, onze kwetsbaarheid en het wonderbaarlijke van een menselijk lichaam. Deze fysieke herkenning stimuleert bij leerlingen een nieuwe, gezondheidsbewuste levensstijl.”

Leerling Magali De Clippel (5BZ) reageert enthousiast: “Het was enorm interessant om het menselijk lichaam vanuit dit perspectief te zien. Er was ook een kamer met embryo’s en babylichamen. Dat heeft mij wel heel hard aangegrepen en vormde een emotioneel moment.”

Het GO! atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op interessante en educatieve uitstappen met een meerwaarde binnen de realisatie van de lesinhouden.

Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze boeiende uitstap.